Thijs van der Meer, Keurslager

Lekker buiten eten!

Wat is er gezelliger dan lekker buiten eten met een barbecue binnen handbereik? Als barbecuespecialist helpen wij u graag bij het samenstellen van uw menu. Voor uw gemak hebben wij al een aantal pakketten samengesteld. Mocht u iets anders willen dan kunnen wij naar uw wensen en budget iets voor u samenstellen. Ons verkoopteam staat voor u klaar.

 

BBQ pakket budget

  •    Gemarineerd filetlapje
  •    2 stokjes saté
  •    Barbecueworstje
  •    Hamburger

per persoon € 5,50

BBQ pakket Populair

  •    2 stokjes saté
  •    shaslick of Hawaï
  •    gemarineerd filetlapje 
  •    barbecueworst of 1 drumstick
  •    hamburger

per persoon €6,50

BBQ pakket De Luxe

  •    haas op stok
  •    biefstukspies met ontbijtspek
  •    gemarineerde kipfilet
  •    spare rib
  •    hamburger

per persoon €9,95

Kinderbarbecuepakket

  •    Kipsate of kinderspies 
  •    Hamburger
  •    Barbecueworstje of Drumstick

per persoon €3,25

BBQ Compleet

  •    BBQ pakket populair
  •    Gerookte kipsalade
  •    Rundvleessalade
  •    Knoflook-, Sate- en BBQ-saus
  •    Stokbrood en Kruidenboter
  •    Borden, Bestek en Servetten
  •    Gasbarbecue

per persoon €12,50

BBQ pakket Super de Luxe

  •    Varkenshaas op stok
  •    Biefstukspies
  •    Zalm-, of garnalenspies
  •    Rib-eye of rundersteak
  •    Lamskotelet of rack

per persoon €12,95

For real man

  •    Rib-eye of Runderstak gemarineerd
  •    XL hamburger
  •    BBQ worst
  •    Karbonade XL met handvat of Sparerib

per persoon €9,95

Saladepakket compleet

  •    2 soorten salade
  •    3 soorten saus
  •    Stokbrood en kruidenboter
  •    Borden, bestek en servetten
  •    Gasbarbecue

per persoon €5,95

Onze saladeschotels

keuze uit:

  •    Gerookte kipsalade
  •    Rundvleessalade
  •    Kartoffelsalade
  •    Tonijnsalade

per persoon €3,95

Zonnige hapjes

Palet van Italiaans vleeswaren met meloen per persoon €4,95

Zomerse wraphapjes

Gevuld met groente en vleeswaren per persoon €3,95

Geen barbecue? Geen probleem!

Bij aankoop van barbecuevlees kunt u een barbecue in bruikleen krijgen. Voor gebruik van het gas betaalt u € 12,-. Indien de barbecue vuil wordt teruggebracht wordt er € 15,- in rekening gebracht. Bezorgen en ophalen € 15,- Bestel en reserveer op tijd!

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Thijs van der Meer, Keurslager

Merk 14
8711CL Workum
0515541534
0515543514

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 20:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten